The happy goddess  in you
Atelier waar vintage, gerecycled & Dierbaar textiel een nieuw leven krijgen.

Midwinter & kerstkransen

In 2019 werd ik gevraagd door het Westfriesmuseum in Hoorn n-h om van gerecyclede producten kerstkransen te maken.


Door goede, mooie, bijzondere stoffen en materialen uit Nederland te waarderen hoef je ze niet nieuw of van ver te halen. Werkomstandigheden, natuurvervuiling zijn orde van de dag en ik draag mijn steentje bij om deze producten te recyclen in plaats van nieuw te vervaardigen of in te kopen.


Vooral textiel met een betekenis , levensgeschiedenis of waar een persoonlijk verhaal achter zit, daar zie ik waarde van in. Ook haal deze schatten uit kringlopen vandaan.

De kracht van de gevonden, gekregen en gekochte spullen uit kringlopen breng ik samen met mijn eigen creativiteit.

Mijn opleidingen hebben mij kennis en kunde over textiel gegeven en uit mijn familielijn, mijn DNA, de fantasie, gekke combinaties en creativiteit.


Van deze stoffen & aparte kledingstukken maak ik o.a. meditatiebenodigdheden maar ook deze midwinter & kerstkransen.

De kerstdecoraties waar je elk jaar opnieuw gebruik van kunt maken door alleen maar verse kersttakjes toe te voegen, verkoop ik ook dit jaar op het sfeervolle pleintje voor het museum. Op deze manier verspilt u weinig en ziet u de waarde in van hergebruikte materialen.


Het bijzondere vind ik dat mij een kostuum uit de 17e eeuw is aangereikt om speciaal voor deze gelegenheid te mogen dragen tijdens de verkoopdagen 19 en 26 december 2021.

Deze 'duurzame activiteit' is tijdens openingstijden voor het museum te beleven.

De midwinter & kerstkransen zijn tussen de 5.- en de 25.- euro


Het adres is Roode steen nr.1 in Hoorn.

PIN is aanwezig.